UBEEQO EN HAVAS RIJDEN SAMEN

UBEEQO EN HAVAS DELEN DEZELFDE WEG

Het is een pleonasme, maar de mobiliteitssector is duidelijk in beweging. Zeker nu, met de komst van de nieuwe startup Ubeeqo: een jong merk dat innoverende mobiliteitsoplossingen voorstelt aan de Brusselaars. Met een combinatie van zowel autodelen (vanaf slechts 0,06€/min) als wagen met chauffeur, biedt Ubeeqo een goedkoop en praktisch alternatief voor autobezit in de grote stadscentra.

Bij zijn marktintrede koos Ubeeqo voor Havas om zich creatief te laten begeleiden. Om de naambekendheid te verhogen en de Brusselaars aan te sporen om de diensten uit te testen, ontwikkelden Havas en Ubeeqo samen on- en offline touchpoints (met name social media) en een tone of voice in lijn met de speelse persoonlijkheid van het merk. De insight is simpel: wie een auto heeft, wordt vaak gevraagd om diensten te verlenen tegen zijn of haar zin. Een neefje gaan oppikken, met oma op stap gaan, een blind date naar huis brengen… Met Ubeeqo heb je de keuze. Je doet de dingen enkel wanneer je er zin in hebt, in alle vrijheid.

De eerste producties die voortvloeiden uit deze partnership bestaan uit affichage op het openbaar vervoer en in de metrostations. Maar ook uit content onder de vorm van social media posts die vertrekken van ieders mobiliteitsbehoeften, met dezelfde uitdagende toon die eigen is aan het merk.

Havas en Ubeeqo bedachten overigens ook enkele activaties en guerilla-acties om de nieuwe diensten te laten uittesten via de app. Zo werden er zadelbeschermers op meer dan 3500 fietsen aangebracht en 2.500 regenponchos aangeboden aan pendelaars in de treinstations. Verder werden er ook vooraf ingevulde postkaartjes met promo-aanbod uitgedeeld in rusthuizen, die de bewoners aan hun kleinkinderen konden sturen om zo hun bezoekjes in de toekomst te vereenvoudigen.

Probeer zeker ook eens zelf Ubeeqo en download de app met de code ‘TRY’ !

Over Havas Brussels

Havas Brussels
rue des Boiteux, 9 - 1000 Bruxelles
Kreupelenstraat, 9 - 1000 Brussel