Peugeot en Havas WW Brussels meten jouw 'Motion & Emotion' op festivals met app

Peugeot en Havas WW Brussels hebben een app ontwikkeld die je 'Motion & Emotion' meet op Rock Werchter en Les Ardentes. De app maakt gebruik van de sensoren in je smartphone om allerlei soorten beweging te meten. Het resultaat? Festivalgangers kunnen hun persoonlijk festivalparcours delen, en de actiefste festivalganger mag op uitstap met de Peugeot 208.

Met behulp van o.a een GPS en een accelerometer zullen festivalgangers hun eigen parcours kunnen tracken. Bij welke artiest ben je het langste blijven staan? Hoeveel energie heb je verbruikt door op en neer te springen? Welke band heeft je het meest doen dansen? 

De resultaten zijn gelinkt aan de line-up van het festival, en op het einde van elke festivaldag worden ze gepresenteerd in gepersonaliseerd grafisch beeld. Dat persoonlijk beeld kunnen festivalgangers delen op Facebook of in posterformaat naar huis laten opsturen. Daarnaast kan de festivalganger met de hoogste 'Motion & Emotion'-score een spectaculaire daguitstap winnen met de Peugeot 208.

De app werd volledig ontwikkeld en gedesigned door Havas WW Brussels.

De grootste uitdaging was om de talloze functies op een smartphone samen te gebruiken om je hele festivalervaring in kaart te brengen. Alle gecapteerde data wordt verder gebruikt voor CRM, met het doel om nog meer gepersonaliseerde en relevantere content te bieden aan de Peugeotfans.

Als partner van beide festivals gaf Peugeot de opdracht voor de app, die ook op de festivals zelf makkelijk kan gedownload worden in een Peugeot-stand met gratis Wi-Fi. Ten slotte is hij volledig in lijn met de 'Motion & Emotion'-positionering van Peugeot.

Je kan de app nu downloaden in de App Store en op Google Play.

Technische Fiche

Executive Creative Director: Tom Loockx

Creative team: Julie Vanderbeck, Matthew Lootens

Head of Creative Technology: Stephane Marchant

Lead Mobile Designer: Sophie Mayart

Mobile Designer: Rémi Lejeune

Film production: Gilles Desplanque

Account team: Barbara Van Huis, Julien Thonet, Asma Afailal

 

Over Havas Brussels

Havas Brussels
rue des Boiteux, 9 - 1000 Bruxelles
Kreupelenstraat, 9 - 1000 Brussel