Nieuw, fris talent aan boord bij Havas Brussels

Twee nieuwe Junior Strategen vervoegen Havas en zullen vooral hun schouders zetten onder Meaningful Brands©. Deze studie toont aan dat de Belg er niet van zou wakker liggen als morgen 85% van de merken zou verdwijnen. Bovendien blijkt 63% van de merkcontent niet relevant. De studie helpt merken dus in het zoeken naar nieuwe manieren om te groeien in meaningfulness.

Maaike De Wae is de eerste newbie bij Havas. Ze behaalde een master in de communicatiewetenschappen en specialiseerde zich nadien in branding & advertising waar haar hart sneller ging slaan voor alles wat met strategie te maken had. Na een stage van 5 maanden bij Pubicis vervoegt ze nu het strategische team bij Havas.

Marguerite Quentel volgde een maand later als tweede newbie. Ze behaalde een master in communication culture in Lille en deed daarna stage communication en design bij Agence Grismarine in Parijs. Na Parijs koos ze voor Havas Brussel waar ze na 4 maanden stage nu instapt als junior strategic planner.

We zijn zeer blij met deze 2 jonge talenten aan boord. Ze hebben naast een passie voor Meaningful Brands© building meaningful businesses, ook een grote no-bullshit radar om betekenisvolle communicatie op de juiste manier in te vullen.

Meaningful Brands © is een internationale studie die al 10 jaar loopt en waar 350000 consumenten wereldwijd hun mening geven over zo’n 1800 merken. In België loopt de studie ondertussen 6 jaar, met 11 403 respondenten en 138 merken. Wat de studie uitzonderlijk maakt is dat ze niet enkel aantoont hoe sterk het merk scoort op diverse meaningful parameters maar ook duidelijke insights geeft van hoe je als merk hierin kan groeien en future proof worden. In de top 30 van de studie staan vooral Retail en Tech related merken. Maar ook een aantal sterke lokale merken doen het goed!

Meer informatie over de studie en welke merken erin aan bod komen? Contacteer Ingrid Bottelberghs, Head of Strategy Havas. Ingrid.bottelberghs@havas.com.

Over Havas Brussels

Havas Brussels
rue des Boiteux, 9 - 1000 Bruxelles
Kreupelenstraat, 9 - 1000 Brussel