La Roche-Posay en Havas Life Brussels lanceren virale campagne « Become a Skin Checker » in België

Hoe spoor je mensen aan om aan huidkankerpreventie te doen ?

De laatste jaren zijn er al heel wat campagnes geweest rond de strijd tegen huidkanker, zowel door verenigingen van dermatologen als publieke organisaties. Huidkanker is immers de enige kanker die zichtbaar is met het blote oog. En omdat die kanker in 90% van de gevallen te genezen valt als hij vroegtijdig opgemerkt wordt, is het preventief opsporen ervan cruciaal. Zeker als je weet dat huidkanker ook nog eens een van de meest voorkomende kankers in Europa is.

Daarom wil La Roche-Posay zich inzetten om de aandacht terug op huidkankerpreventie te vestigen. En dat wil het doen door mensen warm te maken om zelf aan huidkankerpreventie te doen. Zo heeft het merk een grote wereldwijde beweging opgestart om mensen aan te sporen om bij zichzelf, maar ook bij vrienden en familieleden, schoonheidsvlekjes te controleren.

Zo creëren La Roche-Posay en Havas Life Brussels met de « Become a Skin Checker » -campagne een hele groep ambassadeurs die zich inzetten voor de strijd tegen huidkanker. Het merk geeft mensen de kans om Skin Checkers te worden en volgens een simpele dermatologische methode (de ABCDE methode) eventuele kankers op te sporen. Op die manier kunnen ze mensen doorverwijzen naar een dermatoloog indien dat nodig zou zijn.

Havas Life Brussels maakt deel uit van Havas WW Brussels en is gespecialiseerd in Health Communicatie.

Ontdek de campagne op www.laroche-posay.be/skinchecker

Over Havas Brussels

Havas Brussels
rue des Boiteux, 9 - 1000 Bruxelles
Kreupelenstraat, 9 - 1000 Brussel