Havas WW Brussels en Luminus zijn de 12de duivel op het terrein

Het is bekend : Tijdens een voetbalmatch hebben de aanwezige supporters in het stadion een enorme invloed op de prestaties van de ploeg. Het is dan ook niet geheel toevallig dat ze « de 12de man » worden genoemd, en dat een thuismatch altijd in ons voordeel is.

Helaas, al de energie van de supporters buiten het stadion (zij die de match op tv kijken, op een groot scherm, op café,…) is niet voelbaar voor de spelers. Nochtans zou het een extra stimulans kunnen zijn om te winnen.

Daarom hebben Luminus en hun communicatiebureau Havas WW Brussels “de 12de Duivel” bedacht. De 12de Duivel is een beeldje van 40 cm hoog dat aan de Rode Duivels werd meegegeven naar het EK. Elke keer wanneer iemand een berichtje tweet om de Duivels aan te moedigen, licht het beeldje op en verschijnt de boodschap op een scherm. Hoe meer supporters berichten posten, hoe meer het beeldje oplicht. Zo kan heel België zijn energie direct doorsturen naar de Rode Duivels en hen zo naar de overwinning brengen.

Bovendien kan de 12de Duivel reageren door middel van berichten met #12deduivel. Hij moedigt de supporters aan om hen te steunen, hij ‘praat’ met hen, hij stuurt leuke foto’s en beelden en plaatst grappige gifs om iedereen mee te krijgen met de Rode Duivels-gekte. En omdat de 12de Duivel zijn werk goed wil doen, heeft hij ook een site www.12deduivel.be die alle informatie over de matchen en alle berichten op sociale media rond de Rode Duivels verzamelt, in real time.

 

 

 

Adverteerder: Luminus

Agentschap : Havas WW Brussels

 

 

 

 

Contacteer ons
Barbara Malengreaux PR Officer, Havas Worldwide Brussels
Barbara Malengreaux PR Officer, Havas Worldwide Brussels
Over Havas Brussels

Havas Brussels
rue des Boiteux, 9 - 1000 Bruxelles
Kreupelenstraat, 9 - 1000 Brussel