Havas WW Brussels en Lotto doen ons dromen

Lotto nieuwe campagne

De wereld rondreizen, een huis kopen, leven op een paradijselijk eiland… We hebben allemaal onze eigen droomprojecten. Wat als Lotto die dromen een boost zou kunnen geven of ons zou toelaten ze te realiseren? Havas Worldwide Brussels presenteert: een fonkelnieuwe, merkpositionerende campagne voor Lotto.

 

Na heel wat research, waaronder een Safari-studie, konden Havas Worldwide Brussels en de Nationale Loterij de rol van Lotto in het leven van mensen beter definiëren. Veel meer dan bij Euro Millions of Win For Life gaat het bij Lotto-spelers om concrete projecten, waarbij Lotto als ‘booster van dromen’ fungeert.

 

Die positionering werd vertaald in twee tv-spots, geregisseerd door Keith Schofield. Ze tonen hoe Lotto-ballen uit de lucht vallen en dromen van de spelers doen verschijnen. Met als soundtrack verschillende interpretaties van een legendarische, zeer passende song: ‘Daydream’ van Wallace Collection. In het bijzonder vermelden we de jonge Belgische groep Soldier’s Heart die een meer dan geslaagde interpretatie wist af te leveren.

 

De Lotto-ballen zijn ook te zien in het straatbeeld (affichage op 20m2, 8m2 en abribus). Ze linken telkens een speler aan zijn specifieke droom.

 

De campagne komt ook tot leven in print (een top topical die de Rode Duivels feliciteert met hun kwalificatie: de droom van alle Belgen komt uit), online, in POS, enzovoort. Kortom, een 360° campagne die iedereen inspireert om zijn dromen echt na te jagen, onder het motto: ‘Lotto. Leef je droom.’

 

CREDITS

Adverteerder : Nationale Loterij

Merk : Lotto

Agency : Havas Worldwide Brussels

Media : Tv, affichage

Verantwoordelijken adverteerder : Joke Vermoere, Roger De Henau, Eva De Fraye

CD’s : Hugo Battistel, Stéphane Daniel

Creatie: Hugo Battistel, Stéphane Daniel

Accounts : Ellen Sonck, William Lebrun

TV Productie : Eric Peeters (Filmmakers)

Productie: Caviar

Regisseur: Keith Schofield

Post Production: Nozon

Sound: Sonicville

Music: ‘Daydream’ by Soldier’s Heart & I Monster

Fotografie: Cem Guenes

Attachments:

TV ‘Evasion’ 60’’

TV ‘House’ 60’’

Affiches 20m2 & abribus - 3 onderwerpen

Over Havas Brussels

Havas Brussels
rue des Boiteux, 9 - 1000 Bruxelles
Kreupelenstraat, 9 - 1000 Brussel