Havas WW Brussels en Net Brussel maken samen Brussel mooier

Dinsdag 14 juni 2016 — De netheid in Brussel is een belangrijke uitdaging. Een dagelijkse uitdaging. Een uitdaging die ons allen aangaat. De openbare netheid is ook een zaak van gedeelde verantwoordelijkheid tussen overheid en burger, via maatschappelijk bewust gedrag.

Het was van 2009 geleden dat er nog een sensibiliseringsactie voor netheid in de brede zin werd gevoerd in Bussel. Op 13 juni lanceren Havas WW Brussels en Net Brussel een grote campagne voor openbare netheid met de sympathieke, sprekende en engagerende slogan «Met z’n allen maken we Brussel mooier.».  Uiteraard werd deze datum niet lukraak gekozen want hij valt samen met een feestelijk evenement: Euro 2016, het Europees kampioenschap voetbal. Gedurende een maand wordt een grote instroom van mensen verwacht in de Brusselse straten, met het bijhorende risico op zichtbaar maatschappelijk ongewenst gedrag.

Daarom legt de campagne de nadruk op simpele gebaren die bijdragen tot de netheid. Daarbij wordt de nadruk eerder gelegd op het resultaat dan op de waarschuwing. Goed gedrag aanstekelijk maken en iedereen mobiliseren voor een aangenamere maatschappij zijn de streefdoelen van deze campagne.

Deze grote sensibiliseringsactie zal vanaf dinsdag 14 juni in de hele hoofdstad te zien zijn. De campagne omvat radiospots op een vijftiental  radiostations, affiches in de metro en op de 250 vrachtwagens van Net Brussel, internetbanners en een aanwezigheid op de sociale media.

 

Barbara Malengreaux PR Officer at Havas Worldwide Brussels