Havas en Luminus bouwen een virtueel huis om energie te besparen

Havas en Luminus bouwen een virtueel huis om energie te besparen

Vorig jaar lanceerde Luminus zijn nieuwe positionering met de baseline ‘Samen maken we het verschil’. Met een duidelijke visie: de energietransitie versnellen door elk van ons te helpen energie te besparen en onze CO2-uitstoot te verminderen.

 

Om deze missie te realiseren, houden Luminus en zijn agentschap Havas Brussel het niet alleen bij storytelling, maar gaan ze een stap verder met storydoing. Havas heeft net samen met Luminus een innovatieve digitale tool gecreëerd om particulieren en zelfstandigen met een thuiskantoor eenvoudigweg te helpen bepalen waar en hoe ze energie kunnen besparen. Door enkele vragen te beantwoorden, genereert de tool op dynamische wijze een virtueel huis dat representatief is voor dat van de gebruiker. Tijdens het bezoek aan zijn virtuele huis ontdekt die welke energiebesparingen mogelijk zijn en wat die kunnen kosten.

 

"Het platform is handig en leuk, met een eenvoudig en eigentijds 3D-ontwerp. Het is bijzonder geschikt voor de meesten van ons die veel thuiszitten tijdens deze lockdown", zegt Murielle Segers, brand leader van Luminus.

 

Om deze tool te lanceren, creëerde Havas ook een digitale, social media en radiocampagne die mensen uitnodigt te ontdekken hoeveel energie ze kunnen besparen dankzij het virtuele huis. Te ontdekken via www.luminus.be/samenvooruit

 

 

Credits:

Agentschap: Havas Brussels

Adverteerder: Luminus

Verantwoordelijke adverteerder: Bart Swings, Kurt Van Cleemput

Accountteam: Muriel Segers, Laetitia De Coster

Executive CD: Werner Van Reck

CD: Stéphane Daniel

Head of digital: Yann Balbaert

Head of Production: Greg Pin

Creatives: Vanessa Hendrickx, Antoine Wellens

Design: Joris Bochman

Copy: Bart De Rauw, Jérôme Lefebvre

Développement : Big Smile Agency

3D Design: Myisis

 

Over Havas Brussels

Havas Brussels
rue des Boiteux, 9 - 1000 Bruxelles
Kreupelenstraat, 9 - 1000 Brussel