HAVAS en ING lanceren businesskredieten in 1,2,3

HAVAS en ING lanceren businesskredieten in 1,2,3

Voor de meeste ondernemers is het moeilijkste deel van het kredietaanvraagproces... het kredietaanvraagproces. Zoveel vragen, administratie, documenten invullen... Het vraagt tijd en energie, en dat zouden ze natuurlijk liever in hun project steken.

 

Om dit tegen te gaan, lanceren ING en hun B2B-bureau Havas “de businesskredieten in 1,2, 3”. Minder administratie, minder documenten, minder blablabla... Krediet aanvragen wordt veel eenvoudiger voor ondernemers. Voor de communicatie bedacht Havas samen met ING de naam “Krediet in 1, 2, 3” en creëerde een print-, radio- en digitale campagne en affiches.

 

Het principe is simpel: een taalgebruik ontwikkelen dat even eenvoudig is als de dienst het promoot, de blabla vermijdt en geen omwegen maakt. Hoe? De bekende oranje vakken van ING vormen de oplossing waarvoor ING een krediet biedt. Ze spelen zo de rol van de bank naar de ondernemers toe. De verschillende campagnevisuals zijn van Arnaud De Harven (½ van Oskar). Je vindt in de beelden dezelfde eenvoud als in het taalgebruik voor radio en zelfs in het telefoonnummer, dat bestaat uit 1, 2 en 3.

Over Havas Brussels

Havas Brussels
rue des Boiteux, 9 - 1000 Bruxelles
Kreupelenstraat, 9 - 1000 Brussel