Havas creëert de soundtrack voor de testrit van de nieuwe Peugeot 508

Havas creëert de soundtrack voor de testrit van de nieuwe Peugeot 508

Peugeot lanceert de nieuwe Peugeot 508, een berline met gedurfd design dat hoogwaardige technische prestaties biedt. I-cockpit, EAT automatische versnellingsbak met 8 versnellingen, Night Vision, premium afwerking ... alles is goed doordacht om zo de beste rijervaring te bieden. Een compromisloos ontwerp dat zo ver gaat als maximale geluidsisolatie en de creatie van het Focal Premium HiFi-systeem. Want muziek is een essentiële factor in de rijervaring, en dat vooral voor liefhebbers van de betere wagen.

 

Op basis van dit insight creëerde Havas Brussels "The Ultimate Test Drive Soundtrack" . Ze vertrokken van het idee dat mensen niet alleen een product kopen, maar ook een ervaring. Ze ontwikkelden een experimenteel apparaat ontwikkeld dat gemaakt is voor een proefrit net als de Peugeot 508 het onderste uit de kan haalt. Het idee is simpel: verras een bestuurder door muziek te creëren die perfect is aangepast aan zijn proefrit, in perfecte harmonie met zijn rijgedrag en zijn weg.

 

Daarom hebben we Jean-François Zygel, gerenommeerd pianist en componist (Victoire de la Musique 2006), gevraagd om live muziek te improviseren. Hij deed dit op basis van beelden gefilmd door camera's in de auto. Bijvoorbeeld, wanneer de auto vertraagde, volgde de muziek. Wanneer hij door landelijk gebied reed, werd de muziek levendiger, enz. De muziek gecreëerd door Jean-François Zygel werd live uitgezonden via het Focal HiFi-systeem van de 508, zodat de bestuurder ervan kon genieten ... zonder te weten dat hij de inspiratie was.

 

Dit was een echte technologische prestatie (alles in realtime verzenden, en zelfs een vliegtuig over de auto laten vliegen om de beelden zonder vertraging over te brengen), wat een ongekende artistieke uitvoering mogelijk maakte. Jean-François Zygel speelde zijn muziek voor publiek op een uitzonderlijke plek: de Daft-studio in Malmedi. Een evenement waarbij toeschouwers de nieuwe Peugeot 508 konden bewonderen, versterkt door deze unieke soundtrack.

 

Het concert, dat iets minder dan een uur duurde, werd ook live uitgezonden op de sociale netwerken van Peugeot (Facebook, Youtube) en werd live bekeken door 85.000 mensen (en later door meer dan 1.300.000 mensen). Met deze video kan je de gebeurtenis herbeleven. Hij wordt gebruikt op de Peugeot-site en op sociale netwerken om potentiële kopers de auto te doen ontdekken en hen aan te moedigen om ook een buitengewone proefrit te maken aan boord van de Peugeot 508.

 

 

Contacteer ons
Barbara Malengreaux Havas Brussels
Barbara Malengreaux Havas Brussels
Over Havas Brussels

Havas Brussels
rue des Boiteux, 9 - 1000 Bruxelles
Kreupelenstraat, 9 - 1000 Brussel