FRISIA EN HAVAS VERZETTEN ZICH SAMEN TEGEN BITTERHEID !

FRISIA EN HAVAS VERZETTEN ZICH SAMEN TEGEN BITTERHEID !

Havas heeft het merk Frisia gepitched waaruit ondertussen een fantastische samenwerking is gegroeid.

Voor deze leverancier van de lekkerste snoepjes van het land, heeft Havas niet alleen de merkstrategie uitgewerkt maar ook de conceptuele lijnen uitgezet zowel voor de Belgische als de Nederlandse markt die dit jaar prioritair wordt aangepakt.

De wereld vandaag is kritischer en scherper geworden. Meer en meer dreigt er een algemene attitude van negativisme. En dat is nu net wat we met Frisia, gezien de aard van het product, kunnen doorbreken. Frisia laat je de dingen zien vanuit een ander en veel leuker perspectief. Geen link naar zware maatschappelijke onderwerpen, maar naar die kleine dingen waaraan de doelgroep (families met kids 3-12j) zich in het dagelijks leven riskeert te ergeren. 

Dit bracht ons alvast tot de formulering van een zeer duidelijke en betekenisvolle merkrol: ‘Frisia. Stands-up to bitterness’.

De eerste conceptuele uitingen van deze merkrol werden gelanceerd via social media.       

Tijdens de zomer werd ook het eerste activiatieluik in Nederland gelanceerd met als hoofddoel het merk op een kwalitatieve manier in contact te brengen met de doelgroep (families met kids 3-12j). Deze beleving moest bijdragen tot de TOM van het merk en mensen ook bewuster laten kiezen voor Frisia gezien impulsaankoop.

Het idee van de activatie vertrok vanuit het hero product van Frisia, nl de marshmellows. En wat linkt er ontegensprekelijk aan een lekkere marshmellow en zwoele zomertijden? Juist, de barbecue. Dat gecombineerd met de insight dat Nederlanders houden van kamperen en door Corona dat vooral in eigen land moesten doen, hadden we alle ingrediënten in huis om iets leuks neer te zetten, nl. een grote roze marshmellow BBQ animatie op enkele unieke, moderne en feeërieke lokale campings.

Naast deze activatie werd een succesvolle influencers campagne ingezet waar we hen vrijuit lieten experimenteren met marshmellows op de BBQ.

Resultaat: zeer toffe en spontane content die heel wat engagement heeft kunnen creëren.

Dit is nog maar een begin, dus tot binnenkort voor meer Frisia nieuws !

Ondertussen ‘stay positive’ :-)

Over Havas Brussels

Havas Brussels
rue des Boiteux, 9 - 1000 Bruxelles
Kreupelenstraat, 9 - 1000 Brussel