#12deDuivel/#12eDiable: met voorsprong de populairste hashtag van alle Euro16 sponsors in België.

Een succes voor Luminus en zijn bureau Havas WW Brussels.

Luminus en zijn communicatiebureau Havas WW Brussels bedachten de 12de Duivel: een beeldje van 40 cm hoog dat aan de Rode Duivels werd meegegeven naar het EK. Elke keer wanneer iemand een berichtje op de sociale media post om de Duivels aan te moedigen, licht het beeldje op en verschijnt de boodschap op een schermpje onderaan. Hoe meer supporters berichten posten, hoe meer energie het het beeldje krijgt en hoe intenser het oplicht. Zo kan heel België zijn energie direct doorsturen naar de Rode Duivels om hen zo naar de overwinning te supporteren.

En op basis van de statistieken kunnen we zeggen dat het niet aan sociale energie ontbreekt, integendeel! Na verplaatsingen naar Bordeaux, Lyon en Rijsel om de Rode Duivels te ontmoeten (zie foto’s) bedraagt de gegenereerde sociale energie sinds de aftrap van Euro2016 72.228, wat overeenkomt met het aantal vermeldingen (like/share/comment/tweet/retweet, …) op de sociale media-accounts van de campagne. Zo zijn #12deDuivel en #12eDiable meest gebruikte hashtags op Twitter van de merken die de Euro16 in België sponsoren.

Met een 12e duivel in topvorm vind je op zijn website www.12deduivel.be een concentratie van conversatiestromen rond de Rode Duivels in real time, een meter die de energie weergeeft die supporters doorgeven, de populairste Duivel op de sociale media tijdens de wedstrijden, de meest energieke supporter enz… Deze statistieken worden ook gedeeld met enkele grote partners zoals de Belgische Voetbalbond,  de RTBF en  Qmusic.

 

 

 

Adverteerder: Luminus

Bureau: Havas WW Brussels

 

 

 

Contactez-nous
Barbara Malengreaux PR Officer, Havas Worldwide Brussels
Barbara Malengreaux PR Officer, Havas Worldwide Brussels
A propos de Havas Brussels

Havas Brussels
rue des Boiteux, 9 - 1000 Bruxelles
Kreupelenstraat, 9 - 1000 Brussel